Planetarium
(Vesterbro) (Indre by) (Biograf) (Viden) (Bygning) (Seværdighed) (Film)

 
26-01-2011
Indre by

Tycho Brahe Planetarium ligger i København ved den sydlige ende af Skt. Jørgens Sø. Det er opkaldt efter den danske astronom Tycho Brahe.

Planetariet er bygget på den grund hvor spillestedet Saltlageret lå før. Bygningen er tegnet af arkitekt Knud Munk. Grundstenen blev lagt 22. februar 1988, og 1. november 1989 slog planetariet dørene op for publikum. Første film der blev vist var 'Rejsen i rummet'. Det er opført for midler doneret af Bodil og Helge Pedersen til Uraniafonden, som stod for byggeriet. Cylinderen i bygningen har en højde på 38 meter, og taget er skråt afskåret ned mod søen.

Planetariet har en IMAX-projektor og en stjerneprojektor model 6TD fra Carl Zeiss AG, der er i stand til at vise mere end 4.000 stjerner samtidigt for op til 240 besøgende. Dertil kommer en række projektorer, der viser Jorden, Solen og planeterne. Udover visning af IMAX-film og stjernehimlen, vises der også 3D-forestillinger, computergrafik og andre visuelle forestillinger, der kan drage nytte af det 823 kvadratmeter store lærred. De 823 kvadratmeter udnyttes dog kun af stjerneprojektoren. IMAX-projektoren udnytter ca 600 kvadratmeter og 3D film ca 250 kvadratmeter.

Adresse: Gammel Kongevej 10, 1610 København - Tlf: 3312 1224

(Kort / Steder i nærheden) (Rejseplan)


 
 
Find information om: guide København guiden
(Hovedkategori: Seværdigheder)Biograf Indre by Vesterbro Viden Bygning Seværdighed Film