Ørstedsparken
(Indre by) (Løbetur) (Legeplads) (Gåtur) (Natur) (Seværdighed) (Grønt område)

 
02-08-2011
Indre by

Ørstedsparken er et parkanlæg mellem Nørre Voldgade og Nørre Farimagsgade i Indre By. Parken er anlagt af landskabsgartner H.A. Flindt i årene 1876-1879 og åbnedes første gang for publikum den 27. oktober 1879. Ørstedsparken har 7 indgange, og har et areal på 6,5 ha, hvoraf en sø i midtenaf parken dækker 1,8 ha. Anlægget har været fredet siden 1963 og har stort set bevaret sit udseende uændret siden anlæggelsen.

Parken er anlagt på en del af Københavns gamle voldterræn. Voldgraven og voldskråningerne er delvis bevaret, men da forbindelsen til den øvrige del af volden er afbrudt, er voldgraven nu en langstrakt sø med en dybde på ca. 4 m. For at forbedre vandkvaliteten er der i 1994 skabt en underjordisk forbindelse til Peblinge Sø, således at vandet kan bringes til at cirkulere mellem de to søer.

Der er jernbro over søen. Denne bro førte tidligere over det hul i Københavns vold, som nedrivningen af Nørreport i 1857 medførte. I 1873 blev broen nedrevet og genopført på sin nuværende placering.

Den centrale sø og de slyngede stiforløb er et særdeles velbevaret eksempel på den havestil, der var herskende ved parkens anlæggelse, og som er kendetegnet ved borgerskabets blomstringstid.

Rundt omkring i parken er opstillet et stort antal statuer bla.: Den døende galler, Silen med bacchusbarn, Satyr med bacchusbarn, Satyr med klangbækkener, Sliberen, Den belverderiske Apollon, Hvilende Hermes, Firbendræberen, Hvilende satyr, Chapu: Jeanne D’Arc i Domrémy, Fløjtespillende satyrdreng, Bryderne, Vin-sugende satyrdreng.

I parken der indrettet to offentlige legepladser, hvoraf den ene er overvåget af personale. Der er også opstillet grill til offentlig brug. På plænen er der ofte åbne arrangementer med bl.a. musik om sommeren, ligesom der findes en café.

Adresse: Nørre Farimagsgade 6, 1364 København

(Kort / Steder i nærheden) (Rejseplan)

 
 
Find information om: guide København guiden
(Hovedkategori: Seværdigheder)Legeplads Løbetur Indre by Gåtur Natur Seværdighed Park Grønt område