Ny Carlsberg glyptotek
(Indre by) (Cafe) (Seværdighed) (Kunst) (Museum)

 
14-07-2011
Indre by

Ny Carlsberg Glyptotek er et museum med antik og moderne kunst, som byder på store oplevelser også for børn. Familien kan gå på opdagelse i mumie-kælderen, se skulpturer af romerske konger og dronninger og opleve farverige malerier af Monet og Van Gogh.

Glyptotekets har en vinterhave med subtropiske palmer og guldfisk. I haven ligger Cafe Glyptoteket.

Glyptoteket er stiftet af brygger Carl Jacobsen (1842-1914), der skabte en af sin tids største private kunstsamlinger. Den fik navn efter hans bryggeri, Ny Carlsberg, med tilføjelsen 'Glyptotek', som betyder skulptursamling.

Museumsbygningen på Dantes Plads på Vesterbro i København blev tegnet af arkitekt Vilhelm Dahlerup og opført på en grund, skænket af kommunen. Indvielsen skete i 1897.

Ny Carlsberg Glyptotek har den største samling af fransk impressionistisk kunst i Danmark, heriblandt værker af Claude Monet, Alfred Sisley og Edgar Degas. Yderligere findes værker af kunstnere som Paul Gauguin, Vincent van Gogh, Paul Cézanne og flere. Herudover kan man se malerier af blandt andre C.W. Eckersberg, Christen Købke, Johan Thomas Lundbye og Vilhelm Hammershøi samt skulpturer af eksempelvis H.W. Bissen i museets samling af dansk guldalderkunst.

Adresse: Dantes Plads 7, København V

(Kort / Steder i nærheden) (Rejseplan)

 
 
Find information om: Alt om guide portal København KBH tips
(Hovedkategori: Seværdigheder) Indre by Cafe Seværdighed Kunst Museum