København Zoo
(Frederiksberg) (Dyr) (Børn) (Seværdighed) (Zoo)

 
17-06-2011
Frederiksberg

København Zoo er en af Europas ældste zoologiske haver, beliggende ved Roskildevej på Valby Bakke.

Den blev grundlagt af ornitologen Niels Kjærbølling. Han fik af overdirektoratet overdraget Prinsesse Vilhelmines Have på Frederiksberg.

De første dyr som gæsterne kunne se ved åbningen i 1859, var ørne, høns, ænder, ugler, kaniner, en ræv, en sæl i et badekar og en skildpadde i en spand.

Bygningerne i Zoologisk have stammer fra mange perioder. Faciliteterne et løbende blevet forbedret for dyrene.

Københavns Zoo fremstår i dag som et moderne og levende zoo med dejlige omgivelser for mennesker og dyr. Haven har gennem tiden modtaget mange donationer, som har været med til at gøre oplevelsen bedre.

Haven byder på en perlerække af oplevelser, f.eks. finder du Tropezoo med krokodillesump og regnskovsmiljø, hvor tropefugle og sommerfugle flyver frit. For de små kan anbefales Børnezoo som er en af byens bedste legepladser for børn. Her kan de bla. få lov til at røre ved geder. Selv om vejret er koldt og gråt, så kan man godt gå en tur i Zoo. Haven har nemlig masser at byde på indendørs, både Tropezoo og masser af andre spændende indendørs anlæg.

Haven er Danmarks 3. største turistattraktion og har årligt ca. 1.3 mio. besøgende til de 3.500 dyr fordelt på 250 arter.

Adresse: Søndre Fasanvej 79, 2000 Frederiksberg - Tlf: 7220 0200

(Kort / Steder i nærheden) (Rejseplan)


 
 
Find information om: København guiden guide
(Hovedkategori: Seværdigheder)Dyr Frederiksberg Børn Seværdighed Zoo