Holmens Kirke
(Indre by) (Bygning) (Seværdighed) (Kirke)

 
14-07-2011
Indre by

Holmens Kirke er en kirke ved Holmens Kanal i Indre By i København. Kirken er sognekirke for Bremerholmen/Gammelholmen, Slotsholmen og for søens folk, herunder Søværnet.

Bygningen var tidligere en ankersmedje, der i 1619 blev ombygget til kirke under Christian 4., da der ved bygningen af sømandsboliger i området blev brug for en kirke til den øgede befolkning. I 1641 blev kirken udvidet til den korskirke, vi ser i dag. Ved den lejlighed blev indraget et "tårn" i kirkebygningen, som var bygget ved smedjens sydvestgavl, for at skjule den for udsigten fra slottet.

Holmens Kirke har undgået Københavns store brande, og meget af dens interiør er det originale fra 1600-tallet. Her kan fremhæves altertavlen og prædikestolen, som begge er træskærerarbejder udført i 1691 af Abel Schrøder den Yngre samt orgelfacaden fra 1738, som skyldes Lambert Daniel Kastens.

I 1705 blev der tilføjet et stort gravkapel til kirken, som stadig har mange bevarede gravminder i form af epitafier, sarkofager, gravsten og kisteplader. De mest kendte er Niels Juel, Tordenskiold og C.F. Hansen.

Margrethe 2. blev døbt i kirken 14. maj 1940 og gift med Prins Henrik den 10. juni 1967.

Adresse: Holmens Kanal 21, 1060 København

(Kort / Steder i nærheden) (Rejseplan)

 
 
Find information om: guide guiden København
(Hovedkategori: Seværdigheder) Indre by Bygning Seværdighed Kirke