Flyvergrillen
(Amager) (Aktivitet) (Børn) (Lufthavn) (Fly) (Seværdighed)

 
19-07-2011
Amager

Flyvergrillen er en grillbar på Amager. Som sådan er det ikke grillen, som er en seværdighed, men den placering den har. Flyvergrillen ligger for enden af Amager Landevej, hvorfra man igennem hegnet omkring Københavns Lufthavn kan se fly der ruller forbi på taxiway Alpha til banerne 04L 22R. Man har desuden et godt udsyn over aktiviteterne i lufthavnen.

Flyvergrillen er det eneste sted i Københavns Lufthavn, hvor det er muligt at spotte fly og få noget at spise samtidigt.

Dette er årsagen til at Flyvergrillen skiller sig ud fra andre grillbarer, den er blevet tilholdsstedet for flyentusiaster (flyspottere), der iagttager og registrerer fly som hobby i Kastrup Lufthavn.

Udsigten fra Flyvergrillen er god. Der er udsyn over alle lufthavnens tre baner, dog ikke banerne i fuld længde, men der er mulighed for at se alle starter og landinger. Landinger på bane 12 kan dog ikke ses fra Flyvergrillen.

Flyvergrillen ligger helt ude for enden af Amager Landevej på Amager, ved København. Nærmeste metrostation er Lufthavnen, hvorfra man fx kan tage den gratis terminalbus til Terminal 1, og herfra gå til Amager Landevej. Kommer man inde fra Indre By i København, skal man finde Amagerbrogade, og så bare fortsætte til denne går over i Amager Landevej. Movias bus 30 kører derud fra Københavns Hovedbanegård, over Bella Center Station og Tårnby Station. Desuden er bus 35's stop "Amager Landevej" relativt tæt på Flyvergrillen.

Adresse: Amager Landevej 290, 2770 Kastrup

(Kort / Steder i nærheden) (Rejseplan)

 
 
Find information om: guiden København guide
(Hovedkategori: Seværdigheder)Aktivitet Amager Børn Lufthavn Fly Seværdighed