Christiania
(Christianshavn) (Natur) (Seværdighed)

 
13-07-2011
Christianshavn

Christiania blev stiftet i 1971, da en gruppe beboere fra Christianshavn lavede hul i hegnet til den nedlagte Bådsmandsstrædes Kaserne, fordi de ønskede en legeplads til deres børn. I årevis prøvede myndighederne halvhjertet at fjerne christianitterne, men det lykkedes aldrig.

Christiania er et sted som ikke er som andre steder i Danmark, eller for den sags skyld i verden. På samme tid charmerende, hyggelig, rodet og kaotisk. En lille by i byen med masser af tilbud du ikke kan få andre steder i verden, og slet ikke i en storby. Her er både næsten uberørt natur langs Christianshavns volde og anderledes huse.

"Christianias målsætning er at opbygge et selvstyrende samfund, hvor hvert enkelt individ frit kan udfolde sig under ansvar overfor fællesskabet. Dette samfund skal økonomisk hvile i sig selv, og den fælles stræben må til stadighed gå ud på at vise, at den psykiske og fysiske forurening kan afværges." Således formuleret af Sven, Kim, Ole, Kim og Jacob 13/11-1971"

Det var kun muligt at komme ind på området ad to indgange, og Christiania er en bilfri by, hvor privat kørsel ikke er tilladt. I dag ejer Christianias beboere og virksomheder omkring 130 biler, der kun i begrænset omfang må parkeres på området.

Adresse: Bådsmandsstræde 43, København K

(Kort / Steder i nærheden) (Rejseplan)


 
 
Find information om: guide København guiden
(Hovedkategori: Seværdigheder) Christianshavn Natur Seværdighed