Botanisk have
(Indre by) (Natur) (Gåtur) (Museum) (Park) (Seværdighed) (Grønt område)

 
18-07-2011
Indre by

Botanisk Have i København er en botanisk have som hører under Københavns Universitet. Haven fungerer både som forskningsinstitution og som rekreativt område med fri adgang til de fleste afsnit.

Der dyrkes i dag over 22.000 forskellige registrerede planter som er fordelt over et antal frilandsafsnit og væksthuse. De forskellige afsnit er anlagt med jordbundsforhold som svarer til forskellige plantegrupper. De udendørs afsnit indbefatter bl.a.:

* Dansk kvarter med vilde danske planter.

* Morænebedet, hvor der vokser planter fra bjergområder.

* Staudekvarteret med vilde stauder.

* Stenhøjene som er anlagt op ad resterne af Østervolds gamle skanse. Her vokser bjergplanter i forskellige jordbundstyper.

* Granbakken som er beplantet med nåletræer.

* Østasiatisk kvarter med vilde planter fra Kina og andre steder i Østasien.

Dertil kommer 27 væksthuse med forskellige plantegrupper og vækstforhold. Heraf de er 10 huse åbne for publikum. De kendste af disse huse er de 5 som indgår i det store palmehus som har eksisteret siden havens oprettelse.

I Botanisk have er der et væld af små bakker, rislende vandfald, kringlede og overdækkede stier, smukke blomsterbede og alskens eksotiske træ- og plantearter. I væksthusene kan man blandt andet studere tropiske planter.

Adresse: Øster Farimagsgade 2B, 1353 København - Tlf: 3532 2222

(Kort / Steder i nærheden) (Rejseplan)


 
 
Find information om: guide København guiden
(Hovedkategori: Seværdigheder)Gåtur Natur Indre by Museum Park Seværdighed Have Grønt område